Saftig banankaka

Släng INTE övermogna bananer, säger jag bara! Baka på dem istället! Här om dagen hittade jag tre övermogna bananer här hemma som egentligen skulle slängas. Men ack nej...här ska ingen slängas! Receptet som jag själv har skapat kan ni se nedan. Till banankakan serverar jag vispad grädde toppat med lite kanel. Den bruna lilla godis/kakan får ni recept på en annan dag (också mycket god). Men nu ska vi fokusera på min egenkomponerade saftiga banankaka! 

 

Banankaka:


  • 2 st stora övermogna bananer
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl glukossirap eller socker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl cream fraice
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel

Såhär gör du:


  1. Smält smöret och låt sedan svalna.
  2. Vispa ägg och socker/sirap poröst.
  3. Blanda potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, rör sedan ner i äggsmeten. 
  4. Mosa bananerna med en gaffel.
  5. Tillsätt sedan smör och de mosade bananerna och häll i cream fraiche. 
  6. Smörj en rund form och bröa med lite mandelmjöl. 
  7. Häll i smeten och grädda i 40-50 minuter i ugnen på 175 grader. 
Kommentera inlägget här: