Krämig hallonmousse

Sommaren är här och bär i alla dess slag kryllar denna årstid. Varför inte utnyttja detta och göra en härligt krämig sommardessert (på LCHF-vis)? Receptet nedan är gjort på frysta hallon men dekorera gärna med färska hallon när du serverar moussen! 

4-6 portioner


  • 250 g mascarponeost
  • 1 ½ dl grädde
  • 3 ½ dl hallon
  • ½ dl florsocker eller ½ dl glukossirap eller några droppar flytande stevia 

 Gör såhär (Tillagas med visp)

  1. Vispa mascarponeosten och grädden hårt.
  2. Tillsätt hallon och socker/sirap/stevia (det är viktigt att du smakar av innan du häller i all sötning) och vispa/mixa till en tjock kräm. 
  3. När allt är blandat häller du upp moussen i serveringsskålar/glas och ställ kallt.
  4. Vid servering, dekorerar med färska hallon.
Kategori: Dessert, Recept, Snabbt, Spontant & Enkelt; Taggar: baka lchf, dessert, efterrätt, god dessert, god efterrätt, grädde, hallon, hallon mousse, hallonmousse, krämig, krämig dessert, lchf, lchf dessert, lchf efterrätt, mascarpone, mascarponeost, mousse, nyttig efterrätt, nyttig mat, nyttigt, recept, sommardessert, vispgrädde;
Kommentera inlägget här: