Sesampanerad lax



Idag var jag RIKTIGT sugen på lax och hittade detta recept i min lilla receptsamling. Att panera lax i sesamfrön är en riktig höjdare! Den mjuka laxen får en fin krispig yta som bara smälter i munnen tillsammans med min hemmagjorda dillsås. Till detta ska man äta kokt potatis och kokta morötter.
För att sesamfröna ska fastna rullar du först laxen i uppvispat ägg och därefter i sesamfrön (se recept nedan).
Sesampanerad lax
- Laxfilé
- Ägg
- Skalade sesamfrön
- Smör och olivolja att steka i
Gör såhär:
- Vispa upp ägg med en gaffel i en djup bred tallrik.
- Rulla sedan laxen i det vispade ägget.
- Häll de skalade sesamfröna på en tallrik och rulla sedan laxen i fröna.
- Stek sedan den panerade laxen i smör och olivolja.
Dillsås
- 2dl créme fraiche
- 1dl hackad dill
- Några droppar citron
- Salt
- Peppar
Gör såhär:
- Vispa upp créme fraichen till en fluffig kräm.
- Tillsätt hackad dill, några droppar citronsaft, krydda med lite salt och peppar.