Sesampanerad lax

Idag var jag RIKTIGT sugen på lax och hittade detta recept i min lilla receptsamling. Att panera lax i sesamfrön är en riktig höjdare! Den mjuka laxen får en fin krispig yta som bara smälter i munnen tillsammans med min hemmagjorda dillsås. Till detta ska man äta kokt potatis och kokta morötter. 
För att sesamfröna ska fastna rullar du först laxen i uppvispat ägg och därefter i sesamfrön (se recept nedan). 
 
Sesampanerad lax

  • Laxfilé
  • Ägg
  • Skalade sesamfrön
  • Smör och olivolja att steka i

Gör såhär: 
  1. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup bred tallrik.
  2. Rulla sedan laxen i det vispade ägget. 
  3. Häll de skalade sesamfröna på en tallrik och rulla sedan laxen i fröna. 
  4. Stek sedan den panerade laxen i smör och olivolja. 
 
Dillsås

  • 2dl créme fraiche
  • 1dl hackad dill
  • Några droppar citron
  • Salt
  • Peppar

Gör såhär:
  1. Vispa upp créme fraichen till en fluffig kräm.
  2. Tillsätt hackad dill, några droppar citronsaft, krydda med lite salt och peppar.
Kommentera inlägget här: