Glutenfria Lördagsbullar

 
Idag har jag bakat glutenfria bröd och bullar och såhär blev resultatet (se bilder)! Jag skivade upp brödet och har nu fryst in det så att det ska hålla längre. Det är bara att ta ut en skiva från frysen när du ska äta det. Du lindar då in den frysta brödbiten i en bit med hushållspapper och mikrar lite försiktigt så att brödet tinar helt och hållet, därefter brer du på smör och lägger på en skiva skiva ost på mackan. Där har du en perfekt lördagsfrukost som heter duga! Hoppas att det smakar!

 

2 limpor


  • 1 liter mjölkblandning (6dl rismjöl, 2 dl potatismjöl, 2 dl tapiocamjöl)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker (kan troligtvis minskas lite)
  • 1 paket torr jäst
  • 5 tsk fiberhusk
  • 1 ägg + 2 äggvitor (ursprungsreceptet var med 4 äggvitor)
  • 0,7 liter varmt vatten

Gör såhär

Ugn 200 grader i 1 timme + 180 grader i 15 minuter

  1. Blanda mjölet, socker, salt och fiberhusk.
  2. Lägg i äggen och det varma vattnet (jag kokar 1/3 av 0,7 liter vatten och häller 2/3 av 0,7 liter kallt vatten= då blir temperaturen rätt).
  3. Blanda ordentligt och låt sedan maskinen jobba i 3 minuter.
  4. Antigen gör man två bröd av detta receptet eller så gör man en del bröd och en del bullar.
  5. Brödet ska vara i ugnen i 200grader i ca 1 timme, sedan sätt ner temperaturen till 180 grader i 15 minuter (bullarna behöver ca 25-35 minuter beroende på storleken på dem).