Cup cakes till grannarna



Igår bakade jag cup cakes för att överraska grannarna. De blev jätteglada och det blev mamma och pappa som var "tvungna" att provsmaka. Betyget på mina bakverk var mycket bra! Receptet är nästan detsamma som jag bakade kladdkakorna på i helgen. Men istället för att hälla upp smeten i bakformar så hällde jag den i muffinsformar. När jag sedan låtit dem svalna bredde jag ut en chokladglasyr på toppen och dekorerade med silverkulor, kaffebönor och kokosflingor. Ovan ser ni mina mästerverk inslaget i cellofan och rosa snöre.
Eftersom flera utav er har frågat efter mitt recept på mina kladdkakor så lägger jag upp det här så kan ni själva göra dem hemma.
En kladdig kladdkaka (cirka 7 muffins/cup cakes)
- 2 ägg
- 2 dl Dextropur druvsocker (vitt strösocker funkar också bra men är inte lika nyttigt och bra för kroppen)
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 100g smör
- 1 dl mandelmjöl (vetemjöl funkar också bra men är inte lika nyttigt och bra för kroppen)
- 1/2 tsk salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i kastrull eller mikrovågsugn.
- Blanda sedan samman sockret och äggen till en porös smet.
- Blanda sedan försiktigt i resterande ingredienser (kakao, vaniljsocker, smör, mandelmjöl och salt).
- Häll sedan upp smeten i en stor rund bakform eller mindre muffinsformar.
- Sätt sedan in formen/formarna i ugnen i 15-20 minuter. Ta hjälp utav en tandpetare för att känna om konsistensen är som du vill ha den. Tänk på att kakan kommer att stelna lite efter du har tagit ur den ur ugnen så den får gärna vara lite kladdig. Kladdigt är gott!
- Servera sedan kladdkakan med vispad grädde.