Rhubarb Compote & Soft ice

Today, my mom and I made ​​a really good dessert that I want to share . It is easy to do and incredibly tasty . We finished the day's dinner with rhubarb compote and homemade soft ice cream in the sun . The recipe below is for four people. Se receptet på svenska nedan. 
 
Rhubarb compote :
0.5 kg rhubarb
1 ½ cup of glucose syrup ( it also works well with plain white sugar)
1 cup water
1 teaspoon cinnamon
½ vanilla rod
How to do Rhubarb compote: Slice rabarben into small pieces (see picture above). Then add the sliced ​​rhubarb, glucose syrup, water, cinnamon and hollowed vanilla bean in a saucepan. Let boil until the rhubarb has softened and stir together. Done! Serve with vanilla ice cream or homemade soft ice cream (see recipe below ) .
Soft ice cream: 1 cup heavy cream ½ liter ( 500g ) vanilla ice cream
How to to Soft ice:: Whip the cream. Whisk together then the whipped cream and ice cream. DONE!

 

 

Rabarberkompott:
  • 0,5 kg rabarber
  • 1 ½ dl glukossirap (det går bra med vanligt vitt socker också) 
  • 1 dl vatten 
  • 1 tsk kanel
  • ½ vaniljstång 
Gör såhär:
  1. Skiva rabarben i små bitar (se bilden ovan).
  2. Lägg sedan den skivade rabarbern, sirap, vatten, kanel och urgröpt vaniljstång i en kastrull. 
  3. Låt koka upp tills rabarbern har mjuknat och rör samman.
  4. Servera tillsammans med vaniljglass eller hemmagjord mjukglass(se receptet nedan). 

Mjukglass:

  • 1 dl vispgrädde
  • ½ liter (500g) vaniljglass 
Gör såhär:
  1. Vispa grädden.
  2. Vispa sedan samman den vispade grädden och glassen. KLAR!
Kategori: Dessert, Recept, Snabbt, Spontant & Enkelt; Taggar: dessert, efterrätt, glass, god dessert, god efterrätt, hemmagjord, hemmagjord mjukglass, mjukglass, natinaldagen, rabarber, rabarberkompott, sommardessert;
Kommentera inlägget här: