Mozzarellafylld kycklingfilé






Idag har jag sängt ihop en snabb söndagsmiddag till mig och familjen. Nedan kan ni se hur jag tillagade vår söndagsmiddag.
Såhär tillagar du en mozzarellafylld kyckling med tillbehör:
- Kycklingfiléerna snittade vi på mitten och sedan fyllde vi dem med skivad mozzarella, färska basilikablad, salt och peppar och därefter lindades dem in i bacon.
- Filéerna lade vi i en ugnssäkerform och hällde på med grädde.
- Därefter satte vi in formen i ugnen tills kycklingen var färdiglagad. Det kan man se genom att skära ett litet snitt genom en av filéerna. Köttet ska vara vitt!
- Undertiden kycklingen tillagades i ugnen gjorde vi en krämig blomkålsmos (kokat blomkålshuvud mixat med grädde, salt och peppar), kokade potatisar och tillredde en sallad (gjord på rädisor, ruccolasallad och olivolja).