Morotsbröd

 
Perfekt som hamburgerbröd men är lika gott som frukost- och mellanmålsbröd med en skiva ost på. 
 
8-10 lagom stora bröd:

  • 5 ägg
  • ½ kg morötter
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl mandlar
  • 1 dl linfrön
  • 100g kvarg
  • 50g keso
  • lite salt


Gör såhär (gräddas i ugn 175 grader i cirka 60 minuter): 
  1. Börja med att riva morötterna och lägg dem sedan i en skål eller bunke. 
  2. Mixa solrosfrön, mandlar och linfrön i en mixer. 
  3. Lägg i ägg och cirka 3 dl av de rivna morötterna i nötmixen. Mixa samman.
  4. Häll sedan över allt från mixern i skålen med rivna morötter.
  5. Därefter lägger du i kvarg och keso och blanda samman allt till en härlig smet. 
  6. Nu är det dags att klicka ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Smeten kommer att vara kladdig så för att få en fin och jämn yta på bullarna kan du avsluta med att blöta händerna med vatten för att jämna ut smeten med fickertopparna. 
  7. Toppa bullarna med solrosfrön och sätt sedan in plåten i ugnen på 175 grader i ugnen i cirka 60 minuter. 
Kategori: Frukost, Recept; Taggar: allergi, bröd, bullar, frukostbröd, fruktosmalabsorption, glutenfritt, glutenintolerant, hamburgerbröd, ibs, laktosintolerant, lchf, mat, morotsbröd, naturellt, nyttig mat, överkänslighet;
Kommentera inlägget här: