Midsommarsillarna är klara




Idag har jag och Sebbe gjort sill nummer två till midsommarafton. Härom dagen gjorde jag och mamma den årliga favoritsillen. Receptet kommer från min farmor och numera är det är ingen midsommar utan denna gravade sill på midsommarbuffén. Själva såsen är gjord på majonnäs, crème fraîche, senap, salt, hackad dill, hackad persilja och limesaft. Men eftersom denna har blivit en del av midsommarbuffén kan vi inte använda den i silltävlingen som också har blivit en årlig tradition på midsommarafton. Därför var vi tvungna att hitta ett annat alternativ på hemmagjord sill. Vi hittade då detta recept som jag och Sebbe gjorde idag. Varför inte göra ett annurlunda och spännande alternativ tänkte vi. Det blev därför en bacon- och pepparotgravad sill, ett väldigt enkelt recept och förhoppningsvis gott. Det återstår helt enkelt att se!
Sill för cirka 4 portioner (skall göras minst två dagar innan servering):
- 140g bacon
- 1 förpackning 5-mituterssill/inläggningssill
- 1dl majonnäs
- 3dl gräddfil
- 2msk pepparrot på tub
- 1krm peppar
Gör såhär:
- Finhacka baconen.
- Stek sedan baconen knaprig.
- Undertiden låter du sillen rinna av och börja sedan med såsen.
- Blanda samman majonnäs, crème fraîche, pepparrot, salt och peppar i en bunke.
- Hacka sillen i bitar.
- När baconen är färdigstekt lägger du den på en bit hushållspapper så att fettet sugs upp.
- Vänd sedan i bacon och sillbitarna i bunken med sås.
- Låt stå i kylen i minst 2 dagar innan du serverar den.