Dagens LCHF-frukost

I sommar ska jag jobba som personlig tränare och kostrådgivare och redan nu har jag börjat så smått med matlagning och bakning för att komma igång med mina tre elever. Två av eleverna vill gå ner i vikt medans den tredje vill få en vältränad och snygg kropp samt hålla sig hälsosam. 

Då en utav mina elever älskar bröd försökte jag komma på ett substitut. Brödet blev otroligt omtyckt trots endast 3 gram kolhydrater per skiva (som ligger på cirka 40 gram).  Vi kör strikt på LCHF-diet och därför måste kolhydratintaget var lågt nu i början. LCHF står för lågt kolhydratintag och högt fettintag (som ni säkerligen redan viste).  Nedan får ni mitt goda recept på det nyttiga brödet (se nedan). 

 

Nyttigt bröd på cirka 1 kg:


  • 6 ägg
  • 250g naturell kvarg
  • 2dl hackade oskalade mandlar
  • 2dl hackade valnötter
  • 1tsk salt
  • 2tsk bakpulver
  • 2msk fiberhusk
  • 2dl krossade linfrön
  • 2dl mandelmjöl

Såhär gör du:

  1. Först vispar du äggen lite fluffiga.
  2. Därefter vispar du kvarg, bakpulver och salt till en jämn smet.
  3. När smeten är jämn tillsätter du resterande ingredienser som du sedan rör till en smidig deg. 
  4. Lägg sedan smörat bakplåtspapper i en form (jag föredrar en avlång form).
  5. Häll i smeten i formen och jämna ut ytan med hjälp utav blöta fingertoppar. 
  6. Därefter gräddar du brödet i ugnen i 60 minuter, 175 grader. 
Kategori: Taggar: baka, baka lchf, bakning, banta, bröd, från grunden, hälsa, hälsosamt, kost som fm, lchf, lchf bröd, naturellt, nyttigt, nyttigt bröd;
Kommentera inlägget här: