Scones

Idag har jag bakat scones. Eftersom jag inte äter vetemjöl så improviserade jag ihop ett gluten- och sockerfritt recept som blev sjukt jäkla gott! Detta recept måste ni bara prova! 
Något som är värt att tänka på är att vetemjöl blandat med vätska blir som klister och detta äter vi. Hur ska magen och tarmen kunna hantera detta!? Därför vill jag nu informera er att vare sig du har fått diagnos som glutenintolerant så tycker jag att man ska vara försiktig med vete. Försök istället hitta substitut!
 
4 stora scones: 

  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 6 dl potatismjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör såhär:
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Blanda i smöret i bunken med mjöl. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
  3. Blanda sedan ner mjölken och rör ihop till en deg. 
  4. Dela sedan upp degen/smeten i fyra bitar och lägg ut dem på ett bakplåtspapper på en bakplåt liknades runda kakor. 
  5. Gör ett kors i kakorna med en kniv.
  6. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! 
Kategori: Frukost, Lunch, Recept; Taggar: Scones, baka, bröd, bullar, frukostbröd, glutenfritt, glutenintolerant, hemmagjord, hemmagjorda scones, sockerfri, sockerfritt;
Kommentera inlägget här: