Kycklingwok!

Då jag ganska nyligen kom underfull med att jag faktiskt kan äta kokosmjölk, öppnades en helt ny värld för mig. Jag som bara älskar Thailändsk mat!
Så vad gör jag när jag precis fått reda på den fantastiska nyhet? Jo, jag skyndar till affären för att köpa kokosmjölk, kycklingfiléer och wokgrönsaker så att jag kunde göra min absoluta favoriträtt - kycklingwok gjort på kokosmjölk. Denna gång körde jag en LCHF-variant men att slänga i lite risnudlar hade gjort woken helt magisk. Eftersom jag var helt fokuserad på kokosmjölken glömde jag ju nudlarna...TYPISKT! Det flår bli nudlar nästa gång!
 
Hur som helst... Här har ni ingredienserna på cirka 4 portioner:

  • 3 kycklingfiléer
  • 500g frysta wokgrönsaker
  • Smör och olivolja (stekning)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1-2 tsk rismjöl (det går även bra med potatismjöl eller vetemjöl om du tål detta)
  • Salt
  • Peppar
  • Malen ingefära
  • Några droppar Collorit (för att få lite färg på grytan, men det går att undvika)
  • 1-2 tsk rismjöl (det går även bra att använda potatismjöl eller vetemjöl om du tål det)
  • Turkisk yoghurt (tillbehör) 
  • Salladsblad (tillbehör)

Såhär gjorde jag :
  1. Jag började med att hacka kycklingfiléerna i lagom stora bitar för att sedan steka dem. När dem var klara ställde dem åt sidan. 
  2. Jag stekte sedan de frysta wokgrönsakerna (cirka 500g) i cirka 7-9minuter i en stekpanna.
  3. Därefter hällde jag i kycklingbitarna och en burk kokosmjölk för att sedan koka upp i ett par minuter. 
  4. Kryddorna jag använde var salt, peppar, malen ingefära och lite Collorit (för att få lite mörkare nyans på grytan). 
  5. Jag valde också att reda såsen i grytan lite, då jag tycket såsen var alldelses för rinnig. Jag tog därför rismjöl (cirka 1-2 tsk) som jag hällde i ett glas tillsammans med cirka 1 msk vatten. Detta blandade jag samman till en gegga. Detta för att förhindra att rismjölet skulle klumpa sig genom att hälla mjölet direkt i grytan. "Geggan" hällde jag sedan i grytan och rörde om tills såsen tjocknat lite.
  6. Woken serverade jag i salladsblad i en djup tallrik och toppade med lite turkisk yoghurt.
Kategori: Kött, Fisk & Ägg, Lunch, Middag, Recept, Snabbt, Spontant & Enkelt; Taggar: bra mat, collorit, gott, grönsaker, hemlagad mat, hemmagjord, hälsa, ingeföra, kokos, kokosmjölk, kost, kost som fm, kyckling, kycklingfilé, lchf, mat, matlagning, mitt kök, mjölk, naturell, naturell yoghurt, naturellt, nyttigt, recpet, turkisk yoghurt, wok, wokgrönskaker;
Kommentera inlägget här: